De verschillen tussen een hoekbank en normale bankstellen

Ben je benieuwd naar de verschillen tussen de hoekbank, 3-zitsbank en een 2-zitsbank? Dan leggen we je dat graag uit in dit artikel.

Een hoekbank

Bij een hoekbank gaat het zoals de naam al doet vermoeden over een bank die twee rechte zitgedeelten heeft met een tussenstuk dat die twee delen met elkaar verbindt. De hoek is meestal vast en kun je later ook niet aanpassen. Er wordt vaak gekozen voor een bank met de hoek aan de linkerkant of voor een bank met de hoek aan de rechterkant (het is wel belangrijk dat je dat even in jouw situatie bekijkt). Een hoekbank kan daardoor minder praktisch zijn dan een andere bank, het ligt een beetje aan de indeling van de woonkamer en waar je van houdt. Er zijn ook hoekbanken waarvan de delen allemaal los zijn, zodat je zelf de opstelling kunt maken.

De 3-zitsbank of 2-zitsbank

Bij de 3-zitsbank gaat het over een bank waar je met drie personen op plaats kunt nemen. Je kunt er ook lekker op liggen. Het is vaak een erg brede bank en ook erg flexibel qua plaatsing in je woonkamer. Bij de 2-zitsbank gaat het over een bank waar je met twee personen op kunt zitten. Deze is ruim genoeg om comfortabel te kunnen zitten en je kunt er ook lekker op liggen. De bank is kleiner en korter en hij kan in diverse ruimten worden geplaatst. Ook fijn op een ruime slaapkamer of in de serre.

Een bank kiezen

Bij het kiezen van een bank moet je altijd kijken naar je eigen wensen, denk hierbij aan hoeveel ruimte je hebt, hoeveel zitruimte je wil hebben en hoe het past in je interieur. Als je plaats wil voor veel mensen dan kan de hoekbank een goede optie zijn.

We will be happy to see your thoughts

Leave a reply